Shpërndaje

Vitet e fundit jane bere shume kerkime per te zbuluar nese buzekuqet kane permbajtje toksike ne to. FDA morri ne analize 400 buzekuqe te ndryshem nga firma shume te njohura dhe shume te shtrenja si L’Oreal, Mac, Maybelline, Chanel, Dior, Estee Lauder, Clinique, Rimmel etj etj dhe zbuloi se ato kane permbajtje TOKSIKE!

Edhe pse shume teste laboratorike jane bere nga ana e FDA per te zbuluar kete toksicitet, ata ende jane te pafuqishem per te kontrolluar tregun e produkteve kozmetike. Nivelet e Plumbit te gjendura ne buzekuqe jane ato qe kane alarmuar femrat ne gjithe boten. Por perse?

Nuk  ka doze te sigurt minimale per ekspozim ndaj Plumbit.

Qe do te thote edhe nese ekspozimi eshte shume i vogel, serish mbeteni  te rrezikuara. Pse? Sepse buzekuqi hahet nga ne dhe nuk qendron thjesht ne siperfaqe. Neurotoksiciteti qe ka Plumbi eshte i madh edhe ne doza te vogla, pra demton trurin e thene me fjale te tjera.

Ekspertet e shendetesise jane te sigurte se: Ekspozimi ndaj Plumbit  ne cfaredolloj doze eshte i pashendetshem.

Cilat jane efektet e padeshiruara qe shkakton Plumbi:

  • Neurotoksicitet, demton qelizat e trurit. Eshte lidhur me aftesine e te nxenit, menyrat e sjelljes.
  • Ul fertilitetin ne femra dhe meshkuj.
  • Jep crregullime hormonale tek femrat.