Shpërndaje

Kjo është një nga ato gjërat që mund të debatohen rreth saj përgjithmonë.

 Edhe pse shumica e zonjave, për të shmangur shenjat nuk shkojnë me sytjena në shtrat, ose nga frika për bllokimin e gjëndrave limfatike që çojnë në kancerin e gjirit dhe madje edhe ndjenjën “konservatore”.

Kur shihet nga një perspektivë shkencore, asnjë nga këto teori nuk është e vërtetë.

Funksioni i nyejve limfatike nën sqetulla është që të veprojë si mbrojtja e parë e trupit kundër materieve të huaja, qelizave të kancerit dhe infeksioneve, dhe si filtra natyralë që i thajnë lëngjet limfatike të gjoksit.

Nuk është vërtetuar shkencërisht se mbajtja e një sytjena pengon shtigjet e nyjeve limfatike. Pra, nuk duhet të kesh më frikë nga kanceri i gjirit, Në një përfundim, duke fjetur me ose pa sytjena gjatë natës është me të vërtetë vetëm një çështje e rehatisë personale të gruas.