Shpërndaje

Të gjithëve na ka ndodhur të paktën një herë që, gjatë një darke me familjen ose me shoqërinë, të kemi bërë pis veshjen tonë të preferuar.

Përgjithësisht njollat e bëra nga ushqimi hiqen me lehtësi, por kjo nuk vlen kur bëhet fjalë për njollat e yndyrës dhe verës.

Më poshtë do të mësoni si të hiqni njollat e vajit, verës dhe kafes nga rrobat.

Njollat e kafes

Shënim: Vlen për njollat që kanë qëndruar deri 1 ditë.

Përbërësit:

 • Uthull të bardhë
 • Sodë buke
 • Peshqir
 • Furçë dhëmbësh

Udhëzime

 • Njomni një peshqir me uthull të bardhë dhe me të fërkoni me kujdes pjesën me njolla në rrobë.
 • Nëse njolla e kafes ka shumë kohë tek rroba, mbulojeni atë me sodë buke dhe më pas e fërkoni me një furçe dhëmbësh.
 • Në fund e lani me ujë të ftohë

Njollat e verës

Shënim: Vlen për njollat që kanë qëndruar deri 1 ditë.

Përbërësit

 • Uthull të bardhë
 • Sodë buke
 • Furçë dhëmbësh

Udhëzime

 • Njomni pjesën e njollosur me uthull të bardhë për të paktën 15 minuta.
 • E fërkoni atë me një peshqir të pastër.
 • Pastaj e mbuloni menjëherë me sodë buke.
 • Lageni furçën me uthull të bardhë dhe fërkoni me kujdes pjesën ku keni hedhur sodë buke.
 • Në fund e lani me ujë të ftohtë.

Njollat e vajit

Shënim: Vlen për njollat që kanë qëndruar deri në 2 ditë.

Përbërësit:

 • Sodë buke
 • Sapun të lëngshëm
 • Uthull të bardhë
 • Furçë

Përbërësit

 • Mbulojeni pjesën e njollosur me sodë buke. Lëreni për të paktën 45 minuta. Nëse njolla ka qëndruar për shumë kohë në bluzë, zgjateni kohën të paktën deri në 2 orë.
 • Më pas hidhni pak sapun të lëngshëm sipër sodës së bukës.
 • Merrni furçën e dhëmbëve të njomur në uthullën e mollës dhe fërkoni me kujdes pjesën e njollosur.
 • Në fund e lani me ujë të ftohtë.