Shpërndaje
Peshku ton ka nivele të larta mërkuri sepse i përthith nga uji dhe ushqimi, kërkimet e reja kanë treguar se përpjekjet e kompanive të cilat merren me shitjen dhe konservimin e peshkut ton po pastrojnë Oqeanin Altlantik dhe pastrimi i oqeanit ndikon drejtëpërdrejtë në pastrimin e peshkut ton.
Peshku ton pritet të kthehet në një ndër ushqimet më të sigurta në botë.

Ky fakt mbështetet dhe nga shkencëtarët e Universitetit të Stony Brook të cilët kanë bërë një studim në laboratorë duke krahasuar nivelet e mërkurit tek peshku ton nga vitii 2004deri në 2012.

Rezultatet treguan se niveli i mërkurit tek peshku ton në vitin 2012 ishte më i ulët sesa tek peshku ton i kapur në vitin 2014.

Ky është një lajm i mirë dhe le të kuptohet se përpjekjet për të pastruar ujin dhe ajrin janë duke patur një ndikim pozitiv, shkruan Shije.

Megjithëse kjo nismë nuk e ndryshon fakti se peshku ton është një specie e cila është në rrallim..