Shpërndaje

Rezultatet e një studimi të ri kanë zbuluar që ushqimi i kafjallit ka rëndësi të madhe për ndjenjën e urisë dhe harxhimin e kalorive gjatë ditës.

Ekipi i shkencëtarëve që e ka bërë studimin e publikuar në revistën shkencore ‘Nutrition Research’, ka zbuluar që meshkujt që konsumojnë vezë në mëngjes harxhojnë më pak kalori kur për drekë u ofrohet ushqim në sasi të pakufizuar, për dallim nga meshkujt që për kafjall hanë një shumtë me vlerë të njëjtë energjike në formë të brumit të pasur me karbohidrate.

Në krye të ekipit ka qenë Maria Luz Fernance, e cila ka sqaruar se studimi është bërë nga analizimi i dallimeve mes dy kafjalleve mesatare në SHBA dhe ka shtuar se është konfirmuar që kafjalli i pasur me proteina gjithsesi ndihmon për kontrollimin e ndjenjës së urisë. /FermaIme/