Shpërndaje

Nëse ndjeheni të lodhur, por prap nuk ju zë gjumi, atëherë do të ishte që ti provoni këto ushtrime natyrale, në mënyrë që të keni gjumë të mirë.

Ndrydhni muskujt dhe relaksoni

Relaksimi i muskujve ju bën mirë për gjumë, prandaj para se të fleni, shtrihuni në shpinë, mërrni frymë thellë dhe ngadalë përmes hundës, dhe në të njejtën kohë ndrydhni gishtërinjët e këmbës fort, dhe pasi të merrni frymë disa herë lironi këmbët.

Rotulloni sytë

Rrotullimi i syvë liron hormonin e përgjumjes. Ky veprim stimulon gjumin. Këtë ushtrim duhet përsëritur të paktën tre herë.

Mundohuni të qëndroni zgjuar

Edhe nëse jeni të përgjumur, mundohuni që të qëndroni zgjuar. Sytë duhet mbajtur me zor, dhe kur mendja vendos që trupi i lodhur të mos fle, kjo sipas psikoterapistëve, bën muskujt e tendosur të lirohen, ndërsa sytë e hapur me zor, bëjnë që muskujt e syve të jenë më të lehtësuar.