Shpërndaje

Këto këngë janë bërë nga artistë që kanë hapur zemrat për të shprehur gjithë emocionet dhe ndjenjat që ata kishin brenda tyre.

Më poshtë gjendet një përzgjedhje prej 8 këngëve më të mira që janë shkruar për dashurinë:

1. Queen ‘You’re My Best Friend’, 1975

Njëra nga shumë hitet e grupit të njohur  Queen. Kjo baladë e shkruar nga John Deacon, fillimisht ia kishte dërguar gruas së tij 41 vjeçare në një letër dashurie.

2. Sinead O’Connor, ‘Nothing Compares 2 U’, 1990

Kjo këngë melankolike ishte shkruar nga Princ. Por pasi e kishte kënduar Sinead O’Connor, kenga ishte bërë totalisht e saja, ajo e kishte ‘goditur’ fort. E cila edhe e kishte fituar një Gremy për këngën.

3. The Cure, ‘Friday I’m Love’, 1992

Kjo është një këng pop, kjo është kënga me errët e grupit të famshëm botëror ‘The cure’

4. Magnetic Fields, ‘Love Is Like A Bottle Of Gin’, 1999

Kjo këngë është zgjedhur nga 69 këngët tipike për dashurinë.

5. U2, ‘With Or Without You’, 1987

Kjo këngë e rok grupit irlandez dhe është kënga më e suksesshme e grupit U2. Kjo këngë  është bërë nga inspirimi i lokalistit të grupit Bono, nga  problemet që ka pasur me ndjenjat.

6. Paul McCartney, ‘Maybe I’m Amazed’, 1970

‘Maybe I’m Amazed’ është këngë ndjenjash  dhe kushtim për dashurie për  ish gruan e tij Linda.

7. Lana Del Rey, ‘Video Games’, 2010

Kënga është një tregim melankolik i një lidhje të dështuar, ku kishte fituar më vonë një çmim për këngën më të mirë bashkohore.

8. The Maccabees, ‘Toothpaste Kisses’, 2007

Kënga është shumë intime, dhe përmban tekstin më të lezetshme të këngëve që kanë të bëjnë për dashurinë.

 

/lapsi.al/