Shpërndaje

Ndoshta të gjitha prej jush ndonjëherë keni harruar apo keni përtuar ta pastroni makijazhin nga fytyra para se të keni rënë në gjumë.

Megjithatë, është shumë e rëndësishme ta bëni shprehi pastrimin e makijazhit, ndërsa nëse dilni natën për t’u dehur, atëherë kërkoni nga partneri që pasi të ktheheni t’ua pastroj ai, transmeton Telegrafi.

Nëse nuk e bëni këtë, ekspertët thonë se ju mund të jeni duke i shkaktuar dëme serioze lëkurës.

Dr. Tatiana, dermatologe, shpjegon se makijazhi ka një tendencë për t’i mbyllur poret, dhe se pastrimi i makijazhit në fund të ditës i ndihmon poret të pastrohen nga makijazhi.

Por, nëse nuk e bëni këtë, ju jeni duke i mbyllur poret me materiale vajore të cilat i shkaktojnë ato të zmadhohen, pezmatohen dhe t’ju mbetet shenjë në fytyrë.

Nuk përfundon gjithçka këtu, përveç kësaj, makijazhi në lëkurën tuaj pastaj e absorbon ndotjen dhe bakteret, që do të thotë se lëkura shumë shpejt fillon të duket e pa shëndetshme. /Telegrafi/