Shpërndaje

A doni të përmirësoni mendjen tuaj në vitin 2018? Ne kemi përpiluar metodat më të mira për të rritur fuqinë e trurit, për të përmirësuar kujtesën, për të ndërtuar lidhje të reja nervore, për të nxitur mësimin dhe për të rritur funksionin njohës.

Njerëzit kanë plasticitet të trurit, ose neuroplasticitet, që është aftësia e trurit për të ndryshuar për mirë ose më keq në çdo moshë.

Ky fleksibilitet i trurit luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin ose rënien e trurit tonë si dhe formon personalitetet tona të dallueshme. 

Lidhjet nervore mund të jenë të falsifikuara ose të shkëputura, dhe lënda gri mund të trashet ose të zvogëlohet. Këto ndryshime pasqyrojnë transformimet në aftësitë tona.

Shoqata Amerikane e Zemrës kanë paraqitur kohët e fundit shtatë hapa që synojnë të ndihmojnë individët të mbajnë trurin e tyre të shëndetshëm, që nga fëmijëria në pleqëri, transmeton Indeksonline.

Ata i këshillojnë njerëzit të:

Ushtrojnë rregullisht;
Mbajnë një dietë të shëndetshme;
Mbajë një peshë të shëndetshme;
Kontrollojnë kolesterolin;
Rregullojnë nivelet e sheqerit në gjak;
Menaxhoni presionin e gjakut;
lënë duhanin;/Indeksonline/