Shpërndaje
Beautiful young girl applying hair spray on her hair, choosing a new hairstyle, looking seriously at the mirror, home bathroom interior. Beauty concept photo, lifestyle

Me ngjyrosjen e flokëve të dëmtuara nuk i ndihmoni as vetes as flokëve.

Nëse flokut ju janë të dëmtuar, me ngjyrosje mundeni vetëm t’i përkeqësoni gjërat, sepse flokët patjetër duhet të jenë të shëndetshme, në mënyrë që pas ngjyrosjes të duken bukur.

Nëse vendosni që vetë në shtëpi t’i ngjyrosni flokët, stilistët ju këshillojnë që t’u kushtoni kujdes disa gjërave dhe të verifikoni se në çfarë gjendjeje janë flokët me ndihmën e këtij testi të thjeshtë, transmeton Telegrafi.

Ndani me gishta një tufë flokësh dhe rrafshojeni. Në tufë qitni disa pika uji dhe shikoni sa kohë duhet që flokët t’i thithin atë pika.

Nëse flokët thithin ujin në afatin prej dhjetë sekondash, atëherë kutikulat e flokëve janë shumë të dëmtuara dhe flokët nuk është e mundshme t’i ngjyrosni.

Nëse pikave u duhet më shumë se dhjetë sekonda që të thithin ujin, atëherë flokët tuaja janë në gjendje të mirë.

Në kutikulat e dëmtuara të shtresës së jashtme të flokëve ndikon krehja e flokëve të njomura, përdorimi i tepërt i hekurit për hekurosje, mbështjellja me figaro dhe zbardhja.

Për të gjitha këto flokët humbin lagështinë dhe prandaj janë të dëmtuara.

Për t’i përmirësuar dhe për t’ua kthyer shkëlqimin e mëparshëm, zvogëloni ekspozimin ndaj ngrohtësisë qoftë kur përdorni tharëse flokësh, presë apo figaro.

Mos i thani menjëherë pas larjes, sepse atëherë janë plot me ujë dhe jashtëzakonisht të brishta. /Telegrafi/