Shpërndaje

Gripi rrit rrezikun gjashtë herë më shumë për sulm në zemër vetëm javën e parë pasi që jeni diagnostifikuar më të, ka treguar një studim i ri.

Hulumtuesit kanë konfirmuar lidhjen e sulmit në zemër dhe organeve respiratore momentin që sëmuremi me grip.

Më i rrëzikshmi që shkakton këto gjëra është zbuluar se është gripi.

Gjetjet publikohen pasi që sivjet është gripi më vdekjeprurës në botë, ku vetëm në SHBA kemi 100 të vdekur nga gripi në këtë vit që nuk i ka asnjë muaj.

Njerëzit të cilët gjatë vitit kanë grip gjashtë herë mund të pesojnë shumë shpejt sulm në zemër, madje që në javën e parë të diagnostifikimit për herë të shtatë me grip, tërheq vërejtjen studimi i ri.

Hulumtuesit thonë se gjetjet  tyre janë forcuar kurse njerëzit kanë nevojë të dinë për rrezikun e madh që ju kanoset me sulm në zemër pasi i ekspozohen shumë gripërave.

Një skuadër nga Shoqata e Shëndetit Publik në Ontario në Kanada ka zbuluar “një lidhje kuptimplote” në mes të infeksioneve akute të organeve respiratorë, kryesisht influencës dhe infarktit akut.

Hulumtuesit po ashtu zbuluan që rreziku është i lartë për sulm në zemër kur infektohemi në organe respiratore nga viruse, por asnjë nuk është më i rrezikshëm se gripi.

Ekspertët me këto gjetje dëshirojnë që t’i sugjerojnë dhe paralajmërojnë të gjithë ata që semuren shpesh me grip se mund të rrezikohen me infeksion të influencës B e cila shkakton edhe sulm në zemër.

Andaj, për çdo grip është mirë që të kontrolloheni të mjeku në mënyrë që ai mos të përfundojë në fatalitet. /GazetaExpress/