Shpërndaje

Nuk është një mesazh që mund të gjendet në letrat e Shën Valentinit, por kërkimet kanë zbuluar se çiftet që diskutojnë së bashku, qëndrojnë më gjatë së bashku.
Çiftet që diskutojnë me njëri tjetrin në mënyrë efektive me argumente kanë 10 herë më shumë gjasa që të kenë një marrëdhënie të lumtur dhe shëndetshme, shprehtë autori i studimit Joseph Grenny.
Studimet e Grenny u bazuan në anketimin e 1.000 çifte dhe sipas tij shumë persona mendojnë se duke shmangur një diskutim shmangin dhe ndarjet por kjo është diçka totalisht e gabuar pasi në momentin që çiftet nuk flasin me njëri tjetrin për një problem të vogël atëherë ky problem me kalimin e kohës do zmadhohet deri në një pikë sa diskutimi nuk do ta zgjidhi.
4 në 5 personat e anketuar janë shprehur se komunikimi i dobët ka qenë shkaktari kryesor për dështimin e një marrëdhënie.
Grenny thekson se tre temat më të vështira për çiftet për të diskutuar janë marrëdhëniet seksuale, financat dhe zakonet irrituese.
“Suksesi i një marrëdhënie përcaktohet nga mënyra se si në diskutojmë me partnerët tanë, Dashuria e vërtet merr punë, intimiteti nuk krijohet vetëm nga dashuria por dhe nga e vërteta prandaj bisedoni dhe diskutoni” këshillon Joseph Grenny

Si të debatoni në mënyrë efektive me partnerin tuaj

 Menaxho mendimet e tua
 Zbutoni gjykimet tuaja duke pyetur veten se pse një person i arsyeshëm, racional dhe i mirë do të bënte atë që po bën partneri yt
 Deklaroni para se të ankoheni
 Mos filloni duke zhytur në këtë çështje. Lëreni partnerin tuaj të dinë se ju respektojnë dhe kujdeseni për ta së pari
 Filloni me faktet
 Zhvishni gjuhën akuzuese, gjykuese dhe nxitëse
 Jini tentativë, por të sinqertë
 Duke paraqitur faktet, tregoni partnerit tuaj se pse jeni i shqetësuar. Por mos e bëni si një akuzë: ta ndani atë si një mendim
 Ftoni dialogun
 Nëse jeni i hapur për të dëgjuar pikëpamjen e partnerit tuaj, ata do të jenë më të hapur ndaj jush

/intv.al/