Shpërndaje

Lodhja ekstreme përshkruhet si një lodhje fizike dhe mendore që nuk largohet me pushim apo gjumë. Marramendja mund të jetë e lidhur ngushtë me këtë gjendje.

Të dyja gjendjet shoqërohen me një numër të komplikimeve shëndetësore, transmeton Indeksonline.

Çka shkakton marramendje dhe lodhje?

Marramendja dhe lodhja mund të shkaktohen nga hipoglikemia, tronditja ose anemia e mungesës së hekurit (IDA).

Një shumëllojshmëri e gjerë e kushteve mund të shkaktojnë, si marramendje po ashtu edhe lodhje. Më poshtë janë pesë nga shkaqet më të zakonshme të të dy simptomave.

Sindroma e lodhjes kronike- Siç thuhet edhe në emërim, lodhja është simptoma kryesore dhe mund të jetë aq e rëndë saqë krijon vështirësi në kryerjen e detyrave të përditshme.

Hipoglicemia- Hipoglikemia ndodh kur niveli i glukozës në gjak bie poshtë nivelit normal. Gjithashtu njihet si glukoza e ulët e gjakut ose sheqeri i ulët i gjakut.

Gjendja zakonisht ndodh në rastet e diabetit të varur nga insulina. Njerëzit me këtë kusht afatgjatë nuk përpunojnë siç duhet glukozën, burimin kryesor të energjisë së trupit dhe kërkojnë plotësim me insulinë./Indeksonline/