Shpërndaje

Keni një ndjesi sikur po hidheni, po kërceni jashtë mureve. Ja çfarë ndodh brenda trupit tuaj.

Lumturia. Një emocioni i lutmur dhe ndjenjë e gjallë që na bën të ndihemi thjeshtë të mrekullushëm. Nëse kjo vjen si pasojë e një ngjarjeje të caktuar, pavarësisht përmasve, qoftë kjo një martesë apo thejshtë një lajm i bukur, sjell efekte edhe brenda qenies tonë, këto jo vetëm emocionale.

Në një nivel emocional, mund të ndiejmë gëzim në mënyra të ndryshme – me lot, euforikë, me një ndjenjë të thellë kënaqësie dhe më shumë.

Në një nivel shkencor, ne ndjejmë gëzim në neurotransmetuesit tanë, të cilët janë qeliza kimike “të dërguar” që transmetojnë sinjale ndërmjet nervave dhe qelizave të tjera trupore.

Pikërisht këto neurotransmetues janë përgjegjës për proceset dhe ndjenjat në pothuajse çdo aspekt të trupit, nga rrjedha e gjakut deri edhe në tretje të ushqimit.

/bordo.al/