Shpërndaje

Me obezitetin që prek më shumë se një të tretën e të rriturve në Shtetet e Bashkuara, identifikimi i strategjive të reja për humbjen e peshës është një prioritet kyç për kërkuesit. Në një studim të ri, shkencëtarët zbulojnë se si pirja e çajit të zi mund të jetë një strategji e tillë.

Çaji i zi është një nga pijet më të dashura në Amerikë, duke përbërë rreth 80 për qind të çajit të konsumuar në vend, transmeton Indeksonline.

Kur bëhet fjalë për përfitimet shëndetësore, megjithatë, çaji i zi shpesh del në hije nga çaji jeshil, të cilin shumë studime e kanë përshëndetur për aftësinë e saj për të rritur humbjen e peshës.

Por studimi i ri tregon se çaji i zi nuk duhet të shpërfillet; mund të jetë po aq e efektshme sa çaji jeshil për humbjen e peshës,-ai thjesht punon në një mënyrë tjetër.

Të dy, çaji i zi dhe çaji jeshil përmbajnë polifenole. Këto janë antioksidantë që mbrojnë strukturat qelizore, të tilla si ADN dhe membranat qelizore, kundër dëmtimit nga radikalet e lira.

Hulumtuesit kanë treguar se polifenolet mund të ndryshojnë metabolizmin e energjisë së mëlçisë në një mënyrë që promovon humbjen e peshës./Indeksonline/